create a website

Gold Accumulation Program (GAP)

Public Gold Marketing Sdn Bhd memperkenalkan satu program penyimpanan Emas yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP) atau lebih senang dikenali sebagai Akaun Simpanan Emas.

GAP bertujuan untuk memudahkan anda membuat simpanan Emas fizikal secara sedikit-sedikit tanpa perlu menyediakan jumlah wang yang besar untuk membeli Emas.

Ini memudahkan anda untuk mengumpul Emas fizikal sebagai aset Pelaburan jangka masa panjang. Emas fizikal boleh dikeluarkan dari akaun GAP pada bila-bila masa di mana-mana cawangan Public Gold di seluruh Malaysia.

Pelanggan boleh menyemak dan menguruskan akaun GAP secara online pada bila-bila masa dan dimana-mana sahaja.

Kelebihan Memiliki Akaun GAP Public Gold

100% Emas Fizikal 999.9

Simpanan GAP adalah sama seperti membeli Emas fizikal 999.9 samaada jongkong Emas mahupun Dinar Emas yang mendapat iktiraf antarabangsa dari London Bullion Market Association (LBMA).

24 jam sehari 7 hari seminggu

Urusniaga boleh dibuat pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja tanpa perlu pergi ke kaunter Public Gold secara tidak langsung dapat menjimatkan masa dan tenaga.

Minimum RM100 atau 1 gram

Pembelian boleh dibuat serendah RM100 sahaja ataupun dalam gandaan 1gram. Dengan cara ini, semua lapisan masyarakat mampu untuk menyimpan Emas tanpa dikenakan sebarang caj upah, caj tukang dan caj GST. 

Boleh dimiliki sesiapa sahaja

Akuan GAP boleh dibuka oleh seluruh warga negara Malaysia & Singapura tanpa mengira peringkat umur. Bagi yang dibawah 18 tahun, akaun GAP boleh diuruskan oleh Ibubapa atau penjaga yang sah.

Tanpa Yuran & Tarikh Luput

Tiada yuran Simpanan Emas dikenakan dan tiada tarikh luput untuk Simpanan Emas GAP selagi belum dikeluarkan dari akaun GAP.

Tiada Limit

Tiada limit simpanan bagi pemegang akaun GAP. Anda boleh mengumpul seberapa banyak Emas yang anda mahu. Tiada sebarang komitmen yang perlu untuk sentiasa kekalkan akaun GAP aktif.

Mudah diurus

Boleh diuruskan (beli, jual & pindah milik) dengan mudah secara online. Setiap transaksi direkodkan dalam penyata GAP yang boleh disemak pada bila-bila masa sahaja.

pgmall.my

Boleh berbelanja di pgmall dengan menggunakan emas di akaun GAP. Beribu-ribu produk yang terjual di pgmall.my boleh dimiliki dengan hanya menggunakan simpanan Emas di akaun GAP.

Laman web GAP Public Gold

Menggunakan sistem keselamatan online yang tercanggih
Pembelian Emas
Emas fizikal 999.9

Pembelian mengikut harga semasa yang dikemaskini setiap hari. Pembelian boleh dibuat menggunakan kaedah bank transfer ataupun dengan menggunakan perkhidmatan FPX.

Jualan Semula
Mengikut jumlah gram yang terkumpul

Jualan semula mengikut harga PG BUY dan akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank anda. 

Pindah milik
Mengikut jumlah gram

Emas boleh dipindahkan kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akaun GAP tanpa sebarang caj. Buat masa ini, fungsi pindah milik tersebut dihadkan dari pelanggan ke Public Gold sahaja.

Penyata
Penyata yang menyeluruh

Pelanggan boleh menyemak dan memuat turun penyata secara online. Sangat berguna bagi peniaga dan individu yang mahu membuat rekod. 

Produk Emas Public Gold

Jenis-jenis Emas fizikal yang boleh dikeluarkan dari Akaun GAP

Jongkong Emas

Semua variasi Jongkong Emas Public Gold

Pelanggan boleh memilih mana-mana variasi jongkong Emas untuk dikeluarkan dari akaun GAP.
Terdapat 1gram hingga ke 1000g Emas fizikal LBMA boleh dikeluarkan mengikut jumlah simpanan anda.

Dinar Emas

Semua variasi Dinar Public Gold

Pelanggan juga boleh memilih mana-mana variasi dinar Publicgold untuk dikeluarkan dari akaun GAP.
Terdapat 1/2 Dinar (2.125gram) hingga ke 10 Dinar (42.5gram) Emas fizikal LBMA.

Maklum balas dari pelanggan GAP

Ramai yang telah membuka Akaun GAP dan berpuas hati.

“Tapi masa saya daftarkan ahli baru, dalam masa 48 jam, emas 1 gram sudah masuk dalam akaun GAP downline saya. Proses untuk buka Akaun GAP ni mudah je ”

“Ya betul-betul benar. Masuk duit keluar emas! Baru je tadi pergi branch Public Gold di Kuantan untuk keluarkan emas dari akaun GAP sendiri. Alhamdulillah dapatlah 1 gram dan 1/2 dinar selepas kumpul sikit-sikit”

“Dulu kalau nak beli emas paling kecil pun 10gram atau pun 1 dinar. Masa tu 10gram harganya RM1200++ dan 1dinar harganya RM700++. Kena simpan duit dulu baru boleh beli emas. Sekarang ni senang je, 1 gram pun boleh, RM100 pun boleh. senang nak beli sikit-sikit”

"Beli emas cara GAP ni paling convenient sebab boleh beli emasnya & cek GAP statement secara online; jimat masa & tenaga. Cuma perlu ke cawangan hanya masa nak keluarkan emas fizikal tu je. Boleh beli ikut kemampuan, at least 1gram sebulan. Kalau ade bajet lebih, baru beli lebih sikit."

"Dengan adanya GAP, saya dapat membuat tukaran lebihan wang tunai kepada simpanan emas pada nilai serendah 1gram dan mengeluarkan kepada bentuk fizikal mengikut capaian sasaran yang saya kehendaki."

“Bila dah mula buat simpanan emas, rasa seronok pulak. Awal bulan lepas dapat gaji terus tambah GAP.  Rasa makin kurang boros sebab beli emas jadi lebih seronok. Baru ni dah keluarkan 5 gram rasa puas hati. Nak cuba simpan sampai 10 gram pulak”

Harga Emas Terkini

(Last updated 11-Dec-2017 16:56:05)

MYR 100 = 0.5556 gram

MYR 180 = 1.0000 gram

RM 764 = 1 Dinar

3 Langkah Mudah Buka Akaun GAP

Layari laman web www.publicgold.com.my

Periksa harga semasa dan buat keputusan mengenai jumlah emas yang ingin dimasukkan dalam akuan GAP Public Gold

Masukkan duit ikut gandaan gram

Public Gold Marketing Sdn. Bhd.
Maybank Bhd.  5571-3923-8048
Public bank Bhd. 3167-52-0833

emailkan maklumat berikut beserta slip pembayaran ke gap@publicgold.com.my

1. Nama Penuh anda / pasangan / anak
2. No. Kad Pengenalan anda / pasangan / anak
3. No telefon pemohon
4. Alamat email pemohon
5. Introducer : PG017328


atau anda boleh juga Whatsapp ke +6017-4866916

Tab heading 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Tab heading 5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Tab heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Buka Akaun GAP Public Gold SEKARANG !!!
Isikan maklumat anda dibawah

Nor Amli Mohd Daod

Master Dealer Public Gold

No. Tel.: +6019 - 97 999 19
facebook: amlidaod

Siti Masrina Sulong

Master Dealer Public Gold

No. Tel.: +6012 - 38 100 72
facebook: siti.masrina.sulong

Sila hubungi saya di talian +60 19 - 97 999 19 sekiranya perlukan maklumat lanjut berkenaan semua Produk Public Gold. Anda boleh juga terus ke mana-mana 18 cawangan Public Gold di Malaysia & Singapura yang berdekatan dengan tempat anda. Nyatakan No. PG 017328 semasa membuat urusan. 

KLIK UNTUK KONGSIKAN LAMAN WEB INI DENGAN RAKAN ANDA!!

KURANG JELAS? ATAU NAK KOMEN?

Hantarkan maklumbalas anda. Feedback yang membina akan dimasukkan kedalam website ini.